Benieuwd naar alle projecten? Klik door dit menu!

Kunst & Kidz 2016-2017

6 april 2017

In het huidige schooljaar krijgen kinderen uit groep 3, 4 en 5 in de gemeente Brummen vijf ‘Kunst & Kidz’ workshops. Het zijn muziekworkshops met verbinding naar beeldende kunst. Deze lessen zijn door vakdocenten gegeven en stonden allemaal met elkaar in verband. Zo is er bijgedragen aan kwalitatief goed muziekonderwijs in de scholen. Dit dankzij de gemeente Brummen die dit project nu subsidieert voor het vierde jaar.

Tijdens de workshops hebben de kinderen niet alleen kennis gemaakt met muziek in het algemeen, maar ook met de muziekvereniging(en) uit het dorp. Tijdens de laatste workshop uit de reeks speelt er een klein orkestje mee, bestaande uit enkele leden van de muziekvereniging(en).

Misschien zijn er kinderen die meer met muziek bezig willen zijn!? Dat kan! Kinderen kunnen na schooltijd muzieklessen bij een muziekvereniging volgen. Zo zijn er algemene muzikale vormingslessen en slagwerk lessen. Maar ook opleidingen in allerlei blaasinstrumenten zoals trompet, klarinet en dwarsfluit. In verschillende kernen is er verschillend aanbod. Kijk op de site van de muziekvereniging bij u in de buurt!

Eerbeek www.eendracht-eerbeek.nl

Brummen www.harmonieorkestbrummen.nl

Brummen/Broek  www.harmonielafraternite.nl

Hall www.des-hall.nl

« Terug naar overzicht