Benieuwd naar alle projecten? Klik door dit menu!

Kunst & Kidz 2015-2016

22 oktober 2015

De gezamenlijke muziekverenigingen uit de gemeente Brummen spelen een ondersteunende rol bij de algemene ontwikkeling en daarmee samenhangend de muzikale en culturele groei van kinderen van Primair Onderwijs in de gemeente Brummen. Er wordt gebouwd aan een doorgaande leerlijn ‘podiumkunsten’ met als eerste ingang ‘muziek’  in een combinatie van binnen- en buitenschools voor de groepen 3, 4 en 5.

Leerlingen zullen gaan zingen en bewegen op muziek waarbij dit schooljaar literatuur als thema centraal staat. Er wordt een doorgaande leerlijn ontwikkeld voor alle Kunst & Kidz activiteiten door de betrokken aanbieders. De leerlingen zullen actief bezig gaan met rap.

Een docent die verbonden is aan een van de vier muziekverenigingen komt in de klas. Deze les wordt besteed aan zijn/haar instrument en gaat gepaard met algemene muzikale vorming in een door de docent gekozen vorm.

Een klein orkestje komt in de klas. De muzikanten spelen eenvoudige herkenbare catchy muziek. Het orkestje bestaat uit minimaal drie leden van de muziekverenigingen. Zij spelen een aantal arrangementen waarbij de muziekdocent een programma heeft ontwikkeld van zingen, dansen/bewegen of een luisteropdracht. De leden van de vereniging stellen zichzelf voor en presenteren hun vereniging. Dit alles wordt geleid door de muziekdocenten van Muzibas.

Het Kunst & Kidz Festival zal in tegenstelling tot eerdere berichtgeving geen doorgang hebben op 29 mei 2016. Dit schooljaar worden nieuwe manieren ontwikkeld waarop leerlingen en jonge muzikanten zich kunnen presenteren. Hierover later meer!

« Terug naar overzicht